Oxfam-Wereldwinkel Heist-op-den-Berg picknickt voor eerlijke handel

In het weekend van 18 (en 19) mei organiseert Oxfam-Wereldwinkels overal in Vlaanderen picknicks met fairtradeproducten. Ook in Heist-op-den-Berg! Met haar picknickactie vraagt Oxfam-Wereldwinkels aandacht voor de onrechtvaardige handelsregels in de wereld.

De aanleiding voor deze picknickactie is de World Fair Trade Day, de dag waarop organisaties en consumenten wereldwijd hameren op het belang van eerlijke handel. Dit jaar klaagt Oxfam-Wereldwinkels de te sterke machtsconcentratie bij grote bedrijven aan. Producenten in het Zuiden, maar ook westerse consumenten, zijn het slachtoffer van die machtsongelijkheid. Met fairtradepicknicks in het hele land toont Oxfam-Wereldwinkels dat het anders kan.

Over Oxfam-Wereldwinkels

Oxfam-Wereldwinkels maakt mensen bewust van de onrechtvaardige wereldhandel en maakt ze warm voor het eerlijke alternatief. Dit doet de organisatie via publiekscampagnes en door te gaan praten met politici en bedrijven. De kwaliteitsproducten van eerlijke handel die je in de Oxfam-Wereldwinkels vindt, komen van vakmensen die hun werk grondig, in goede omstandigheden en met liefde doen. En dat proef je. Zo bewijst Oxfam dat eerlijke en duurzame handel mogelijk is, zonder dat je je manier van leven hoeft aan te passen.

Praktisch:

- op 18 mei tussen16 en 19 uur, in de basisschool van KTA Hof van Riemen

- met producten van eerlijke handel en met kinderanimatie

- picknick in de basisschool

- parkeren op parking KTA

- inschrijven mogelijk tot 11 mei

- inschrijvingsmogelijkheden:

  • May Dierckx, Bergstraat 34, Heist-op-den-Berg, tel. 015 24 11 21
  • Oxfam Wereldwinkel, Noordstraat 25, bus 4, 2220 Heist-op-den-Berg

- kostprijs: volwassenen  € 8 en kinderen (-12 j) € 4 (drank inbegrepen), betalen op de picknick zelf

Elke hap telt!

Voor meer info

- Oxfam-Wereldwinkel Heist, Noordstraat 25 bus 4, 2220 Heist-op-den-Berg, tel. 015 24 75 95
- Contactpersoon Oxfam-Wereldwinkel Heist: Lut Devillé, tel. 015 25 13 53
-  www.fairtradeday.be en www.facebook.com/Oxfamwereldwinkels

- De winkel is open op woensdag van 14 tot 17 uur, op zaterdag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur, en op zondag van 9.30 tot 12.30 uur.